Antalya Haber
HV
28 MART Perşembe 18:28

SUBÜ’de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay oldu

SUBÜ’de Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Naci Çağlar’dan boşalan rektör yardımcılığı görevine Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay atandı. Türkay düzenlenen törenle görevine başladı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-01-2023 21:35   Güncelleme : 02-01-2023 21:35
SUBÜ’de Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay oldu

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ), Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Naci Çağlar’dan boşalan rektör yardımcılığı görevine Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay atandı. Türkay, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen ve öğretim üyelerinin katıldığı törenle görevine başladı. Türkay; topluma hizmet, kalite süreçleri, üniversitenin dış ilişkileri ile sosyal faaliyetlerden sorumlu olacak.

Büyük emekler sarf etti

Prof. Dr. Naci Çağlar’ın SUBÜ’nün gelişiminde önemli katkısı olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Görevini başarı ile yerine getiren Naci hocamızı Bursa’ya rektör olarak uğurladık. Oğuz hocamız da gerek Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak, gerekse Turizm Fakültesi Dekanı olarak başarılı ve önemli işlere imza attı. Özellikle Turizm Fakültemizin akreditasyon çalışmalarında ekibiyle birlikte büyük emekler sarf etti. Birçok bilimsel çalışma ve etkinlikle bu birimlerimizi ön plana çıkardı. Şimdi daha büyük fedakârlık ve çalışmalarla rektör yardımcımız olarak görev alacak. Kendisine kolaylıklar diliyoru. Yeni görevi hayırlı olsun. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

Öncü çalışmalara yenilerini ekleyeceğiz

Göreve layık görüldüğü için Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a teşekkür eden SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay, “Üniversitemiz örnek ve öncü işleriyle adını duyurmaya devam ediyor. Naci hocamızdan devraldığımız görevleri en güzel şekilde yerine getirmek ve üniversitemizin öncü çalışmalarına yenilerini eklemek için var gücümüzle çalışacağız. Sosyal alandaki aktifliğimizi daha da artıracak, kalite süreçlerindeki yol haritamıza uygun şekilde emin adımlar atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Oğuz Türkay kimdir?

1975 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Oğuz Türkay, 1996 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda doktora derecesini aldı. 2008 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent oldu. 2018 yılında SUBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Profesör kadrosuna atandı. Türkay, 2017-2018 yılları arasında Turizm Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2018-2020 yılları arasında Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, 2020’den bu yana ise Turizm Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürüttü. Turizm işletmelerinde stratejik yönetim, örgütsel davranış ve destinasyon yönetimi konularında araştırmaları ve yayınları bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

AdminAdmin

YORUMLAR