Antalya Haber
HV
28 MART Perşembe 23:35

Medikal Estetiğin Gözdesi Dolgu Uygulamaları

Medikal estetik yöntemlerinden olan Dolgu Uygulamaları, pratik bir yöntem olması, cilde daha canlı ve genç bir görünüm kazandırması nedeniyle yoğun talep görüyor.  Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, kadınların dudak dolgusu başta olmak üzere yüzün ihtiyaç duyulan her bölgesinde dolguya başvurduğunu, erkeklerin ise daha çok çene dolgusuna ilgi gösterdiğini söyledi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 10-01-2023 10:36   Güncelleme : 10-01-2023 10:36
Medikal Estetiğin Gözdesi Dolgu Uygulamaları

 

Hyaluronik asit içerikli dolgular; ciltte kırışıklıkları giderme, istenilen bölgelere hacim kazandırma gibi özellikleri nedeniyle medikal estetik hekimleri tarafından sıkça tercih edilen popüler bir yöntem. Cilde daha genç ve güzel bir görünüm kazandıran dolgu uygulamalarına her yaştan kadınların yanı sıra erkekler de ilgi gösteriyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Figen Bilen, dolgu uygulamalarının ufak, ince iğneler ve kanüller aracılığıyla enjeksiyon şeklinde yapıldığını kaydetti. Uygulamanın 15-30 dakika sürdüğünü belirten Bilen, uygulama sonrası kişinin hemen günlük hayatına dönebildiğini söyledi.  Kişinin yaşına ve uygulanan bölgeye göre değişmekle birlikte dolguların etki süresinin 8 ay ile 1,5 yıl arasında değiştiğini ifade eden Figen Bilen, daha sonra uygulamanın tekrarlanmasında sakınca olmadığını dile getirdi.

Uzman Dr. Figen Bilen dolgu uygulamalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Hangi Bölgelere Uygulanıyor?

Dermal dolgu maddeleri, vücutta doğal olarak bulunan bir molekül olan yüksek su tutma kapasitesine sahip hyalüronik asit içeriyor. Bu da cildin daha pürüzsüz, daha nemli, daha genç ve dinç görünmesini sağlıyor. Bu nedenle cildi gençleştirmek, hacim kazandırmak istediğimiz bölgelerde dolgu kullanıyoruz. Cildimizde eksilen  hyalüronik asiti dışarıdan dolgu enjeksiyonu ile tamamlıyoruz.

Ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar olduğunda dolgu uygulamalarına başvuruyoruz. Dolguları daha çok yüz bölgesinde uyguluyoruz. Burun ağız hatları (nazolabial kıvrımlar), dudak kenarlarından aşağıya inen çizgiler (marionette çizgileri), dudak altı ve dudak üstü çizgileri, göz çevresi, çene ve yanaklar yüzde diğer dolgu uyguladığımız bölgeler. Nazolabial ya da marionette  gibi hatlarda çökmeler başladığında, dudakta ya da çenede küçülme başladığında, ciltte asimetriler varsa, göz altlarında morarma, çökme veya torbalanma varsa dolgu tercih ediyoruz.  Erkekler daha keskin hatlara sahip olmak için özellikle çene dolgusuna ilgi gösteriyor.

Yüzün yanı sıra boyun ve dekolte bölgesine, ya da zaman zaman yaşlanmanın etkilerini azaltmak için ellere ve vücudun diğer bölgelerine de dolgu uyguluyoruz.

En Çok Tercih Edilen Dudak Dolgusu

En çok talep edilen ise dudak dolgusu. Doğuştan ince dudakları olanlar veya zamanla dudakları incelenler daha dolgun ve canlı dudaklara sahip olmak için dolgu istiyor. Dudaklara hacim kazandırmanın yanı sıra asimetrilerde tedaviye destek amacıyla, kuruluk ve çatlama problemi olanlarda ise cilt kalitesini artırmak için uyguluyoruz. Daha çok doğal görünümlü dudaklar tercih ediliyor.

Her bölgeye Farklı Dolgu

Dolguların farklı fiziksel özellikleri var. İçindeki hyalüronik asit miktarı ve çapraz bağ teknolojileriyle dolgular birbirinden ayrılıyor. Her dolgu her bölgeye uygun olmadığı için, biz uygulayacağımız bölgeye uygun dolgu seçiyoruz. Dolguların içeriğinde hyalüronik asitin yanı sıra cildi kaldıran ve yapılandıran maddeler de olabiliyor. Yüzün her yerinde farklı özellikli dolgular kullanılıyor. Örneğin çeneye uyguladığımız bir dolguyu dudakta kullanamıyoruz.

Dolgu Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolgu uygulamalarından önce aspirin, ağrı kesici gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmasını istemiyoruz.  5 gün öncesinden kesilmesi gerekiyor. Aksi taktirde morarma riskini artırıyor. Uygulama öncesi Yeşil Çay gibi bazı bitki çaylarının da çok tüketilmesini önermiyoruz

Uygulamadan sonra ise o bölgeyi fazla hareketten sakınmak gerekiyor. Örneğin dudak veya çene dolgusu yapıldıysa çok sert yiyecekler çiğnememek gerekiyor. Soğuk, sıcak yiyecekl ve içeceklerden bir süre sakınmak gerekiyor. Ayrıca dolgulardan sonra; sıcak duş, sauna, hamam gibi ortamlara girilmesi sakıncalı. O bölgeye masaj yapılmasını ve kişinin ilk gün spor yapmasını da istemiyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR