Antalya Haber
HV
19 MART Salı 11:53

İtalyan devler doğaltaşları Ege’den alacak

İtalya Verona'da 27 Eylül- 30 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenen Avrupa’nın en büyük doğaltaş fuarı Marmomac 2022 International Exhibition of Stone Design and Technology Fuarı’nda Türk doğaltaşları sergilendi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-10-2022 13:09   Güncelleme : 06-10-2022 13:09
İtalyan devler doğaltaşları Ege’den alacak

İZMİR (İGFA Türk doğaltaş ihracatçıları Çin'in arkasından dünyanın en fazla doğaltaş ihracatı yapan ikinci ülkesi İtalya’dan yeni ticari bağlantılarla döndü.

İtalya’nın Verona kentinde 27 Eylül- 30 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen ve özellikle işlenmiş katma değerli doğaltaş ürünlerinin ithalatçılarının ve mimarların yoğun ilgi gösterdiği Avrupa’nın en büyük doğaltaş fuarı Marmomac 2022 International Exhibition of Stone Design and Technology Fuarı’nda Türk doğaltaşları sergilendi.   

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Marmomacc Uluslarası Doğaltaş Fuarı ile eş zamanlı olarak, “Sektörel Ticaret Heyeti” organizasyonu düzenledi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, “İtalya'nın 2020 yılında 336 milyon dolarlık doğaltaş ithalatı 2021 yılında 427 milyon dolara yükseldi. Türkiye, İtalya'nın doğaltaş ithalatından yüzde 5,6'lık pay alıyor. Doğaltaş ihracatında dünya üçüncüsü, mermer-traverten ihracatında ise dünya birincisi olan ülkemizin İtalya'nın doğataş ithalatından daha fazla pay almasını istiyoruz. Birliğimizce Marmomacc Uluslararası Doğaltaş Fuarı ile eş zamanlı olarak Sektörel Ticaret Heyeti organizasyonumuzu 13 firmamızdan 15 temsilcimizin katılımıyla gerçekleştirdik.” dedi. 

Alimoğlu, Marmomac Fuarı’nın doğaltaş sektöründeki en son gelişmeleri keşfetme, doğaltaş endüstrisindeki en gelişmiş teknolojileri ve en ileri taş işleme sistemlerini görmek için en önemli platformlardan biri olduğuna değindi.

AdminAdmin

YORUMLAR