Antalya Haber
HV
28 MART Perşembe 23:43

Diyarbakır'da Mola Evleri hayatlara ‘nefes’ oluyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hayatlarını özel gereksinimli çocuklarına adayan ailelere yönelik kurduğu “Mola evleri” sayesinde anne ve babalar kendilerine vakit ayırma imkanına kavuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-08-2022 13:11   Güncelleme : 31-08-2022 13:11
Diyarbakır'da Mola Evleri hayatlara ‘nefes’ oluyor

Express Haber / DİYARBAKIR (İGFA)  - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireylere sahip ve onlara sürekli olarak bakım vermekle yükümlü olan ebeveynlerin sosyal hayata katılımını, sağlık kurumlarında, diğer kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerini yürütmeleri amacıyla kurduğu “Özel Gereksinimli Bireylere Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evleri”nde uzman eğitmenler görev yapıyor.

Mola evinde üç eğitim sınıfı, etkinlik odası, oyun odası, dinlenme odası ve yemekhane bulunuyor. Merkezde ayrıca ebeveynlere ücretsiz psikolojik destek de veriliyor. Ayrıca mola evine kayıt yaptıran ailelere ücretsiz servis hizmeti de sunuluyor.

Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde Haziran ayında hizmete açılan mola evinde kayıtlı 112 engelli bireye hizmet veriliyor.

Üç özel çocuk annesi Serpil Kılıççı, mola evinin açılmasını kendisi için bir şans olarak gördüğünü söyledi.

Mola evi sayesinde adeta nefes aldığını ifade eden Kılıççı, “Çok zor bir hayatım var, üç özel çocukla ayrı uğraşlar veriyorum. Özel okulları, hastaneleri, evin içinde birbirlerine bilinçsiz zarar vermeleri, her şeyleri ile onlarla uğraşmakta fazla zorlanıyordum. Bu mola evinin açılması benim en büyük destekçim oldu. Çocuklarımı gönül rahatlığıyla gönderebiliyorum. Herkese tavsiye ediyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum″ dedi.

Mehmet Hafız Ekmiş ise, mola evi personelinin diğer çocuklarla beraber oğluyla da çok ilgilendiğini belirterek oğlunun mola evine geleceği günü sabırsızlıkla beklediğini vurguladı. Ekmiş, gönül rahatlığıyla çocuğunu mola evine bıraktığını ve mola evi sayesinde aile olarak kendilerine daha rahat vakit ayırdıklarını anlattı.

AdminAdmin

YORUMLAR