Antalya Haber
HV
29 MART Cuma 10:12

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni eğitim – öğretim dönemine hazır

Akdeniz Üniversitesi Sosyal B

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-09-2022 12:26   Güncelleme : 16-09-2022 12:26
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni eğitim – öğretim dönemine hazır

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan başkanlığında öğretim elemanlarının katılımıyla yapılan toplantıda geçmiş eğitim-öğretim döneminin değerlendirilmesi yapılarak gelecek eğitim-öğretim dönemi için görüş ve öneriler konuşuldu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN OKUL

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, Prof. Dr. Burhan Özkan, bu yıl Sosyal Bilimler MYO’nun kuruluşunun 46. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Yeni dönemde yerleşen öğrenci sayıları ile ilgili bilgileri paylaşan Prof. Dr. Özkan, “Yüksekokulumuzda 2250’si yeni yerleşen olmak üzere yaklaşık 7500 öğrenci bulunmakta. Öğrenci sayısı açısından Akdeniz Üniversitesi’nin en fazla öğrenciye sahip birimiyiz. Yüksekokulumuzda alanında uzman öğretim elemanlarımız tarafından gerek örgün gerekse ikinci örgün öğretim programlarında nitelikli eğitim-öğretim sunulmaktadır. Bunun sonucunu da YKS tercihlerinde görüyoruz. 2022 YKS tercih sıralamasında okulumuzdaki üç programımız Türkiye geneli devlet üniversiteleri arasında 1. sırada, üç programımız 2. sırada ve iki programımız da 3. sırada yer aldı. İkinci örgün öğretim programları da dahil olmak üzere tüm programlarımız tam doluluk oranına ulaştı bu bizim için son derece mutluluk vericidir.” dedi.

ARA DEĞİL ARANAN ELEMAN

Meslek yüksekokullarının nitelikli işgücü oluşturmaya katkı sağlayan en önemli kurumlardan biri olarak kabul edildiğini söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Mesleki eğitim-öğretimde yaparak öğrenme ya da bilmeyi, yapabilmeye çevirmek esastır. Dolayısıyla mesleki eğitim; teorik eğitimi, pratik eğitimle tamamlama ve istihdama yönlendirebilme odaklıdır. Günümüzde başarı ve rekabet bilgi ve beceriye bağımlı hale geldi böylece mesleki eğitimde amaç ve beklentiler mottosu da değişti.  Artık, ‘ara’ değil, ‘aranan eleman’ veya ‘ana eleman’ olarak ifade edilmektedir. Mezunlarımızın aranan ya da ana eleman niteliklerine sahip olması ancak ileri düzeydeki yeterliklere sahip olmaları ile mümkün olabilecektir. İleri düzeyde yeterliklere sahip olunması ise programlarımızda verilen teorik ve uygulama eğitiminin niteliğine bağlıdır. Yüksekokulumuzda bunu başarı ile yaptığımızı mezun öğrencilerimizin iş bulmasından görebiliyoruz.”  ifadelerini kullandı.

 

REKTÖR ÖZKAN’A DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Konuşmasında Sosyal Bilimler MYO’nun eğitim-öğretim ve altyapısı ile ilgili konulardaki güçlü destekleri için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a teşekkür eden Prof. Dr. Burhan Özkan, “Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ailesi olarak siz değerli akademisyenlerimizin yapmış olduğu eğitim öğretim faaliyetleri ve etkinlikler sonucunda okulumuz ülkemiz genelinde saygın bir konuma gelmiştir. Yüksekokulumuzun bu konuma gelinmesinde katkı ve emek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Son olarak da büyük bir özveri, gayret ve sabır ile çalışan müdür yardımcılarımız Öğr. Gör. Hasan Şahin ve Öğr. Gör. Kürşat Karışmaz ile Yüksekokul Sekreteri Adil Heptaş’a ayrıca teşekkür ediyor ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.” diye konuştu.

Geçmiş dönem yapılan akademik ve idari faaliyetlerin sunumu ve güz dönemi eğitim öğretim süreçlerinde yapılacak uygulamaların değerlendirilmesiyle devam eden Akademik Kurul Toplantısı kokteyl ve  toplu fotoğraf  çekimi ile sona erdi.

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR