Antalya Haber
HV
29 MART Cuma 13:58

HİS Başkanı Yasin Bölükbaşı: 81 il bir hafta boyunca hareket halinde olacak

Avrupa Spor Haftası’nın, spor kült

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-09-2022 14:03   Güncelleme : 10-09-2022 14:03
HİS Başkanı Yasin Bölükbaşı: 81 il bir hafta boyunca hareket halinde olacak

Avrupa Spor Haftası’nın, spor kültürünün toplumsal tabana yayılmasını amaç edinen önemli bir proje olduğunu belirten Bölükbaşı, “Türkiye, herkes için spor kültürünü tabana yayma noktasında ciddi mesafe aldı. Altyapı yatırımında, branşlaşmada ve lisanslı sporcu sayısını yukarı çıkarmada bunu göstermiş durumdayız. Avrupa Spor Haftası da Türkiye’nin bu yaptıklarının bir yansıması. Bunu 2019’da 81 ilde gerçekleştirdik. Herkes için spor kültürünün yaptığı projeler Avrupa Birliğinin ve delegasyonunun dikkatini çekti ve Türkiye bu spor haftasını 2020’de Avrupa Birliği ülkeleriyle beraber yapma kararı aldı.” ifadelerini kullandı.

Organizasyonu sağlıklı bir toplumun inşası için çok önemli gördüklerini aktaran Yasin Bölükbaşı, “Avrupa Spor Haftası’nı, branşlaşmada ve bağımlılıkla mücadelede neler yapabileceğimizi ifade edebileceğimiz bir hafta olarak görüyoruz. Hükümet ile Gençlik ve Spor Bakanlığının spora verdiği değeri tüm dünyaya göstermek için önemli bir hafta. Farklı etkinlikler yapıyoruz. Sporun yanı sıra müzik ve dans gibi birçok aktiviteyi bir hafta boyunca bütün illerimizde göstermeye çalışacağız.” diye konuştu.

Organizasyon kapsamında İstanbul’da düzenleyecekleri “BeActiveNight” etkinliğinin önemine dikkati çeken Yasin Bölükbaşı, “Avrupa Spor Haftası’nın en değer verdiği günlerden biri. Bunu Sultangazi’de gerçekleştireceğiz. Farklı illerde de o geceyi gösterilerle geçireceğiz. 81 il bir hafta boyunca hareket halinde olacak. Hareketli olmasını ve bunu hayatının tamamına yaymasının mesajını vereceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR