Antalya Haber
HV
28 MART Perşembe 16:09

Hazar Uyanış Gençlik Kampı’ndan 1200 kişi yararlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkânı bulunmayan dezavantajlı çocuklara yönelik düzenlediği ve 10 hafta süren kamptan 1200 kişi yararlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 13:15   Güncelleme : 19-09-2022 13:15
Hazar Uyanış Gençlik Kampı’ndan 1200 kişi yararlandı

DİYARBAKIR (İGFA Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı çocukların dolu dolu tatil yapma imkânı bulduğu ‘Hazar Uyanış Gençlik Kampı’ 2022 için sona erdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, Elazığ’ın Maden ilçesi Gezin mahallesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kamptan bu sezon 1200 kişi faydalandı.

Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Hani Hatuniye, Silvan El-Cezeri, ve Bismil Ahmedi Hani akademi liseleri ile Merkez, Selahaddin Eyyubi, Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar ve Hani Gürbüz bilgievlerinden faydalanan öğrencilerden her hafta 120 kişi kampa kabul edildi.

Çocuklar hem eğlendi hem öğrendi

Alanında uzman eğitmenler, kampta çocuklara milli ve manevi değerler seminerleri, resim, el becerileri, halk oyunları, müzik, okuma, sinema, yaratıcı drama, robotik ve ritim atölyelerinde eğitimler verdi.

Kamp katılımcılarının fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç ve voleybol etkinlikleri düzenlendi.

Kampta yüzme bilmeyen çocuklara, yarı olimpik yüzme havuzunda cankurtaran gözetiminde yüzme öğretildi.

Yangın tatbikatı yapıldı

İtfaiye Daire Başkanlığı, çocuklara yangın çeşitleri, yangın güvenliği ve söndürme prensipleri ile ilgili bilgiler verilerek tatbikatlar yaptı. 

Veda gecesiyle kamp sona erdi

Her bir grubun 5 gün kaldığı kampın son gününde katılımcılara yönelik veda gecesi düzenlendi.

Veda gecesinde çocuklar, yakılan kamp ateşi etrafında müzikler eşliğinde oyunlar oynayarak tatil süresince yaşadıkları deneyimleri dile getirme fırsatı buldu.

“Kampımız çok eğlenceli geçti”

Sur Akademi Lise’de eğitim gören 15 yaşındaki Mehmet Yüce, Şehitlik Ali Gaffar Okkan ve ve Silvan El-Cezeri akademi liselerinden arkadaşlarıylakampa katıldığını söyledi.

Kampta yüzme, basketbol, futbol, voleybol gibi spor etkinlikleri ile eğlenceli vakit geçirdiklerini anlatan Yüce, şöyle konuştu:

“Burada yaptığımız bir haftalık tatil çok güzeldi. Kampımız çok eğlenceli geçti. Bize bu imkanları sağlayan Valimize ve Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum”

“Çok memnun kaldık”

Şehitlik Ali Gaffar Okkan Akademi Lisesi’nden kampa katılan Serkan Özdemir, şunları kaydetti:

“Diyarbakır epey sıcaktı.Havuza gitme şansımız olmadı.Kamp, gayet güzel bir etkinlik oldu, buraya geldik, havuz olsun, futbol olsun, voleybol, basketbol, tenis, birçok etkinliğe katıldık. Barakalarımız ve yataklarımız çok temizdi ve çok memnun kaldık.”

“Çok eğlendim, çok mutluyum”

Öğrencilerden Muhammed Eken ise “Silvan akademi listesinden geliyorum. Tatil yapmak gerçekten her insanın en doğal hakkı çok mutlu oldum. Sabah özellikle bizi kaldırıp yürüyüş yaptırmaları öyle göl kenarında. Yürüyüş yaptırmaları çok güzeldi. Her şey disiplinli bir şekilde gidiyordu. Gerçekten çok beğendiğim ücretsiz olması ayrı bir güzel. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekten çok teşekkür ediyorum. Böyle imkanlar sundukları için çok eğlendim, çok mutluyum.” diye konuştu.

Sur Akademi Lisesi’nde okuyan ve Siirt Üniversitesi’ni kazanan Ahmet Recep Yıldız, yeni eğitim dönemi öncesinde tatil yaptığı için çok mutlu olduğunu belirterek, şunları paylaştı:

“Bu sene Sur Akademi Lisesinden mezun oldum. Sur Akademi Lise’nin bize cidden çok faydası oldu. Bize ister eğlence olsun ister eğitim olsun tüm öğretmenlere yardımcı oldu ve çok iyi bir ortamı vardı. Bu yaz tatilinde bir denize falan gidemedik. Ama bu kamp benim için yeni eğitim döneminin başlangıcında çok yardımcı oldu. Kafa dağıtma açısından çok eğlenceli oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

AdminAdmin

YORUMLAR