Antalya Haber
HV
29 MART Cuma 00:53

Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN’ın ’30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı’

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-08-2022 23:10   Güncelleme : 31-08-2022 23:10
Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN’ın ’30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı’

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlattığı kurtuluş mücadelemizin kesin zaferle sonuçlanmasının 100’üncü yıl dönümünü coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Bundan bir asır önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün dehası ve liderliği; ulusumuzun sarsılmaz inanç ve kararlılığı ile birleşerek büyük bir zafere dönüşmüş; Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, yurdumuza göz dikenlere Türk’ün gücü ve kahramanlığı bir kez daha gösterilmiştir.

Bu büyük zaferin önemini yine zaferin mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.” diyerek anlatıyor.

Ancak 30 Ağustos Zaferi bir bitiş değil, yeni bir başlangıçtır. Uzun yıllar devam eden askeri mücadele sona ererken, ülkemizin kalkınma mücadelesi ve çağdaş uygarlığı yakalama yarışı bu zafer ile başlamıştır.

Bugün bizler de zorlu koşullar ve imkânsızlıklara rağmen canını ortaya koyarak kurtuluş mücadelesini zafere taşıyan aziz şehitlerimize ve kahraman ecdadımıza vefa borcumuzu ödemek ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışacağız. Bunun için en büyük ilhamımızı da milli mücadelemizde ecdadımızın ortaya koyduğu kararlı duruştan alacağız.

Onlardan devraldığımız ay yıldızlı bayrağımızı layık olduğu şekilde en yüksek burçlarda dalgalandıracağız.

Bizler, hayatta yol gösterici olarak bilimi rehber edinen Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak, bilimin her alanında en iyisi olmak için canla başla çalışmaya devam etmek ve ürettiğimiz bilim ve teknolojiyi milletimizin hizmetine sunarak ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak gayretindeyiz. Ancak bu şekilde davranarak aziz şehitlerimize ve kahraman ecdadımıza vefa borcumuzu ödeyebileceğimize inanıyoruz. Onlar nasıl bu cennet vatanı bizlere emanet etme gayretiyle kanları ve canlarıyla mücadele ettilerse bizler de devraldığımız şanlı bayrağı gelecek nesillere ulaştırmak için kan ter içinde çalışmayı göze alacağız. Tam da bu noktada Atatürk’ün. “Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.” sözünü hatırlatmak istiyorum. Bu veciz söz yol haritamızın ilham kaynağı ve yolumuza ışık tutan rehberimizdir. Zafer daima bundan 100 yıl önce olduğu gibi bundan 1000 yıl sonra da aziz milletimizin olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü kutlarken, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için can veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR